Episodul #16, Florin Stoican (conservarea naturii)

Florin Stoican e unul din cei mai buni specialiști în conservarea naturii de la noi. Face parte din echipa care a înființat cel mai mic Parc Național de la noi – Buila Vânturarița și din echipa care are grijă de Parcul Natural Văcărești. Acum este directorul Geoparcului UNESCO (aspirant) Oltenia de sub Munte.

Principalele trei lucruri pe care le-am învățat din discuția noastră sunt:

1.Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a creat 6 categoriile de arii naturale protejate principale (sunt mai multe dar astea sunt cele mai importante și relevante pentru noi): Rezervația Biosferei, Parcul Național, Monument al naturii, Rezervație Naturală, Parc Natural, o Rezervație care se referă la interacțiunea dintre om și natură.


2. Suntem țara din UE cu cea mai bogată biodiversitate … ca patrimoniu stăm foarte bine dar stăm foarte prost la ce facem cu el.


3. Perdelele forestiere ajută cultura agricolă crescând productivitatea și scăzând nevoia de a utiliza chimicale (au grijă păsările de gândaci și alți dăunători) iar deșertul verde îl reprezintă pădurile și câmpiile lipsite de viață sau cu o biodiversitate uniformă.

Conversații cu Rost
Episodul #16, Florin Stoican (conservarea naturii)
/
Share: